atlantische gevlekte dolfijnen

De Atlantische gevlekte dolfijn wordt als speels en acrobatisch beschouwd. Ze houden ervan om op de boeggolf van boten te rijden en te surfen in het kielzog van schepen die ze tegenkomen. Ze zullen ook eerder mensen benaderen dan andere dolfijnsoorten, en raken gemakkelijk gewend aan menselijke activiteit in het wild, maar overleven niet in gevangenschap

De Atlantische gevlekte dolfijn in detail:

  • FYSIEKE BESCHRIJVING Gevlekte dolfijnen zijn moeilijk te beschrijven omdat hun grootte en kleur variëren afhankelijk van hun geografische locatie. Alleen te vinden in tropische wateren en subtropische wateren, zijn er twee erkende soorten: de Atlantische soort, Stenella frontalis, en de wereldwijde soort, de pantropische gevlekte dolfijn, Stella attenuata. Hun lange slanke snavel bevat 35 tot 48 kleine kegelvormige tanden aan elke kant van de bovenkaak en 34 tot 47 kleine kegelvormige tanden aan elke kant van de onderkaak.
  • KLEUR Gevlekte dolfijnen veranderen van kleur naarmate ze ouder worden. Pasgeboren kalveren zijn donkergrijs met een witte buik (tweekleurig). Naarmate het dier ouder wordt, beginnen er donkere vlekken te verschijnen. De eerste donkere vlekken verschijnen op het onderste deel van het lichaam (gespikkeld). Wanneer ze geslachtsrijp zijn, beginnen er lichte vlekken te verschijnen op het donkere bovenste deel van het lichaam (gevlekt). Uiteindelijk versmelten de vlekken tot bijna effen kleurpatronen (versmolten). Dit kleurpatroonproces is een visuele indicator van de leeftijd van de dolfijn.
  • VINNEN EN VLEKKEN De dorsale (top) n is lang en gebogen; de ippers zijn klein en puntig. De ukes zijn klein en puntig aan de uiteinden met een kleine middeninkeping.
  • LENGTE EN GEWICHT Lengte gemiddeld ongeveer 7 voet (2,1 m); gewicht gemiddeld 220 pond (100 kg). Kalveren zijn 32 tot 36 inch (80 tot 90 cm) bij de geboorte.
  • VOEDEN Gevlekte dolfijnen voeden zich met vele soorten sh en inktvis die in verschillende waterdiepten worden gevonden. Ze voeden zich ook met kleine vissen en palingen die in ondiep water in het zand zijn begraven.

× How can I help you?