dwergvinvissen

Dolfijnen en walvissen in overvloed in de Algarve. Vorig jaar werd een indrukwekkend aantal waarnemingen van dolfijnen en walvissen geregistreerd, met in totaal 10 soorten. … Gewone dolfijnen waren de meest gespotte soorten, gevolgd door tuimelaars en dwergvinvissen.

De dwergvinvissen in detail:

  • FYSIEKE BESCHRIJVING De dwergvinvis heeft twee lange vinnen, een kleine rugvin en een reeks kleine richels langs de rug bij de staartvinnen.
  • KLEUR De dwergvinvis is zwart/grijs/paars van kleur. Gewone dwergvinvissen onderscheiden zich van andere walvissen door een witte band op elke vinnen. Het lichaam is meestal zwart of donkergrijs aan de bovenkant en wit aan de onderkant.
  • VINNEN EN VLEKKEN Net als bij gewone vinvissen hebben dwergvinvissen soms ook een lichte chevron achter de kop en twee lichtgrijze gebieden aan elke kant (een net boven en achter de vinnen en de andere net voor en onder de rugvin). … Tijdens de duik buigen dwergvinvissen gewoonlijk hun staartvoorraad, maar nooit “fluke-up”
  • LENGTE EN GEWICHT

    Gemiddeld zal de dwergvinvis groeien tot een gemiddelde lengte van 22 – 24 ft. lang en wel 11 ton wegen. Net als bij andere baleinwalvissen zullen de vrouwelijke walvissen vaak iets groter worden dan hun mannelijke tegenhangers (ongeveer 1-2 voet langer).

  • VOEDEN Het is bekend dat dwergvinvissen zich voeden met een verscheidenheid aan prooisoorten en hun keuze hangt sterk af van wat er in het gebied beschikbaar is. Het voeden met verschillende soorten vereist ander gedrag om hun prooi in de val te laten lopen

× How can I help you?