zeeschildpadden

Zeeschildpadden zijn reptielen die bijzonder geschikt zijn voor het leven in de zee. Door hun hydrodynamische vorm, grote omvang en krachtige voorvinnen kunnen ze tot grote diepten duiken en lange afstanden zwemmen. Deze voorvinnen zijn lang, smal en vleugelachtig, terwijl hun achtervinnen korter zijn. Hoewel zeeschildpadden urenlang onder water kunnen blijven terwijl ze rusten of slapen, komen ze meestal meerdere keren per uur boven om te ademen.

De orka in detail:

FYSIEKE BESCHRIJVING De vinnen van zeeschildpadden zijn lang en peddelachtig, waardoor ze uitstekend geschikt zijn om te zwemmen, maar slecht om op het land te lopen. Een ander kenmerk dat helpt zeeschildpadden gemakkelijk zwemmen is hun gestroomlijnde schild of schaal. Bij de meeste soorten is deze schaal bedekt met grote, harde schubben die schubben worden genoemd.

KLEUR Het assortiment zeeschildpadden kan olijfgroen, geel, groenbruin, roodbruin of zwart van kleur zijn. De groene zeeschildpad dankt zijn naam aan de kleur van zijn lichaamsvet .

LENGTE EN GEWICHT Volwassenen hebben een schaallengte van 3 tot 4 voet (83 – 114 cm). De groene schildpad is de grootste van de familie Cheloniidae. De grootste groene schildpad die ooit is gevonden was 5 voet (152 cm) lang en 871 pond ( 395 kg). Gewicht: Volwassenen wegen tussen 240 en 420 pond (110 – 190 kg ).

VOEDEN Afhankelijk van de soort smullen zeeschildpadden van alles, van zeewier tot kwallen. Ze eten onder meer inktvissen, zeepokken, sponzen en zeeanemonen, terwijl groene schildpadden – de herbivoren – voornamelijk zeegrassen en algen eten.

× How can I help you?